Állatvédelem

Békében élhetnek a delfinek és a bálnák Uruguay partjainál

Uruguay teljes tengeri felségterülete a bálnák és a delfinek menedékhelye lehet.

2013.09.05 21:30MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A montevideói parlament által a héten egyhangúlag elfogadott törvény megtilt minden tevékenységet, amely a veszélyeztetett fajok egyedeinek pusztulásához vezethet, így a vadászatot, az állatok elfogását, birtoklását, szállítását, zaklatását, adásvételét. A kis dél-amerikai ország az elmúlt években jelentősen fejlesztette bálna- és delfinleső turizmusát. Partjainál júliustól októberig akár 26 cetféle is megfigyelhető. Brazíliában, Chilében, Costa Ricában, Mexikóban, Panamában és a Dominikai Köztársaságban hasonló védelmi zónákat hoztak létre a tengerpartokon. A latin-amerikai államok azon igyekezete, hogy az Atlanti-óceán teljes déli részét bálna- és delfinvédelmi övezették nyilvánítsák, többször megbukott már Japán és szövetségesei ellenállásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.