67 éves volt

Elhunyt az uruguayiak legendás futballkapusa

Vesebetegség és légzési problémák következtében 67 éves korában elhunyt Ladislau Mazurkiewicz, az 1970-es labdarúgó-világbajnokságon elődöntős uruguayi válogatott kapusa.

2013.01.02 18:00MTI

A lengyel származású hálóőr halálát a dél-amerikai ország nemzeti csapatának kapuját korábban szintén őrző Fernando Alvez tudatta Twitter-oldalán, amelyen azt is közölte, hogy Mazurkiewicz egy hetet feküdt kórházban, és kómába esett, mielőtt elhunyt. 

Mazurkiewicz 1963-ban az UC Mineiróban kezdte pályafutását, legnagyobb sikereit pedig a Penarollal érte el, amellyel öt uruguayi bajnoki címe mellett Libertadores Kupát és Interkontinentális Kupát is nyert. Az 1970-es világbajnokságon a torna kapusának választották, annak ellenére, hogy az elődöntőben éppen ő volt a vb egyik legszebb testcselének elszenvedője. Az emlékezetes jelenetnél Pelé, a brazilok legendás játékosa a balról érkező labdát nem vette át, hanem elengedte, ezzel a kifutó kapust becsapta, majd Mazurkiewiczen túljutva jobbról, éles szögből lőtt kapura.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.