Tragédia

Több mint 400 elpusztult delfint találtak Észak-Peru partjain

A boncolás eredményeit két héten belül várják. A szakértői vizsgálatok a tüdő, a vese és a máj állapotára összpontosulnak.

2014.02.04 04:32MTI

Több mint 400 elpusztult delfint találtak januárban Észak-Peru csendes-óceáni partvidékén - közölték hétfőn illetékesek. Jaime de la Crúz, az IMARPE tengerbiológiai ügynökség munkatársa elmondta, hogy 220 tetemre január utolsó hetében bukkantak, a többire az előző három hétben. Ez fele annyi, mint a perui partokon 2012-ben elpusztult összes delfin száma.

De la Crúz közölte, hogy a boncolás eredményeit két héten belül várják. A szakértői vizsgálatok a tüdő, a vese és a máj állapotára összpontosulnak. A 2012-ben elpusztult 870 delfin orvosszakértői vizsgálata nem hozott meggyőző eredményt, a szakemberek biológiai méreganyagra, ismeretlen eredetű betegségre, szeizmikus kísérletekre gyanakodtak a kiváltó okok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.