Bizarr adminisztrációs hiba

A rendőrök szóltak neki, hogy már meg van halva

Egy kicsit meglepődött a 29 éves férfi, amikor bekopogtak hozzá a rendőrök, és azt közölték vele, hogy egy ideje már halott. Mint kiderült, egy meglehetősen abszurd adminisztrációs hiba állt a háttérben.

2014.03.10 08:39ma.hu

Nagy kő esett le a 29 éves Christian Kozel szívéről, amikor sikerült végre tisztázni, hogy nem halt meg annyira, mint az osztrák rendőrök hiszik. Az egyenruhások a hétvégén jelentek meg a férfi salzburgi otthonának ajtajában, és nehéz lenne megmondani, ki volt jobban meglepődve, amikor a hatóság képviselői szembetalálkoztak a "hullával". A neheze persze csak ezután következett: értesíteni kellett az összes aggódó rokont és távolabbi barátot, hogy ne készüljenek a temetésre.

A félreértést az okozta, hogy Kozel útlevelét két évvel ezelőtt ellopták egy thaiföldi nyaralás közben, és bár ő akkor jelentette is az okirat elvesztését, valaki továbbra is használta az adatait. Legutóbb épp akkor, amikor a hétvégén a Malaysia Airlines rejtélyesen eltűnt gépével repült Kuala Lumpurból Pekingbe. A gép Vietnam partjainál járt, amikor egyik pillanatról a másikra eltűnt a radarról, ám egyelőre nem találtak roncsokat sem, így nem tudni, mi történhetett. A gépen 12 főnyi legénység és 227 utas tartózkodott, utóbbiak közül az egyik épp Christian Kozel útlevelével jutott fel a gépre - emiatt hitték azt a hatóságok az utaslista átnézése után, hogy egy osztrák is az áldozatok között van.

Az osztrák nagykövetség is megerősítette az információt, miután lefuttatták az ellenőrzést és kiderült, az útlevelet valóban két éve körözték. Hasonlóképp lopott útlevéllel jutott fel egy másik utas is, ő egy olasz ember személyazonosságát használta fel, emiatt máris felröppentek olyan teóriák, miszerint terrorcselekmény állhat a gép eltűnésének hátterében. "Nagyon megdöbbentem, amikor megláttam a rendőröket az ajtóm előtt, de aztán megkönnyebbültem, amikor megtudtam, hogy bár halott vagyok, csak papíron" - idézte Kozel szavait az Austrian Times című osztrák lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.