Terrorista tett volt?

Két titokzatos ember is ült a nyomtalanul eltűnt Malaysia Airlines repülőgépén

Repülési szakértők egyelőre nem találnak elfogadható magyarázatot arra, hogy miként "veszhetett el" nyomtalanul a Boeing 777-es. A járaton 239-en voltak, köztük 154-en kínaiak, ketten viszont lopott útlevéllel utaztak...

2014.03.09 23:46ma.hu

A szerencsétlenül járt és eltűnt maláj gépen két olyan utas is volt, akiknek nem ismert valós személyazonosságuk, mert lopott útlevéllel utaztak. Az Interpol szerint sajnálatos módon egyik országban sem vették a fáradságot, hogy lefuttassák a megfelelő adatbázist, ez pedig azt is jelentheti, hogy akár terroristák is lehettek az ismeretlen turisták.

Ronald Noble főtitkár szerint mindössze egy maroknyi országban ellenőrzik az útleveleket a nemzetközi járatokon, hogy lopottak-e vagy sem. Mindig is probléma volt ez, és nagyon sajnálja, hogy egy ilyen tragédiának kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy ezentúl valóban lefuttassa mindenki a körözött okmányok adatbázisát.

Az egyik titokzatos férfi mint az osztrák nemzetiségű Christian Kozel, míg a másik mint az olasz Luigi Maraldi jutott fel a gépre. Az előbbi okmányt már 2 éve körözték, a másikat tavaly lopták el.

A gépről 40 órája nincs hír, Pekingben a kínai utasok több mint száz hozzátartozója várja egy szállodában, hogy tájékoztassák őket. A kínai parti őrség első hajója vasárnap a déli órákban ért a baleset feltételezett helyszínére, és az első hat órában nagyjából 200 négyzetkilométert vizsgált át eredménytelenül.

A már ott lévő hajók is hiába kerestek nyomokat. A térségbe újabb kínai mentőhajók tartanak búvárokkal, és két hadihajót is a területre vezényeltek. További részletek itt >>>

Amióta 1995-ben levegőbe emelkedtek a Boeing 777-esek, nem történt velük baleset, egészen tavaly nyárig, amikor egy ugyanilyen gép lezuhant landoláskor San Franciscóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.