Gerhard Berger majdnem követte Schumachert

Újabb Forma-1-es pilóta szenvedett súlyos síbalesetet

Miközben Michael Schumacherről három hónap elteltével is csak annyit tudni, hogy lassan próbálják ébreszteni a kómából, amibe a síbalesetét követően került, egy újabb Forma-1-es pilótáról érkeztek hasonló hírek.

2014.03.10 07:36ma.hu

Súlyos síbalesetet szenvedett és törött csípővel kellett kórházba szállítani az egykori Forma-1 pilótát, Gerhard Bergert a hétvégén. Az 54 éves osztrák pilóta balesete sokak szerint kísértetiesen hasonlít Michael Schumacheréhez, aki immár három hónapja fekszik kómában a francia Grenoble kórházában, és a legutóbbi hírek is csak enyhén adnak okot a bizakodásra: mindössze annyit tudni, hogy továbbra is a lassú, de folyamatos ébresztés állapotában van. Az elhúzódó kóma miatt azonban napról napra fogy a remény, hogy valaha teljesen felgyógyulhat, egyelőre az orvosok már azt is eredménynek tekintenék, ha magához térne.

Berger balesete mégsem vág egybe annyira a legendás versenytárssal, mint azt egyes sajtóhírek sugallják: ő rossz látási viszonyok között haladt a pályán, ráadásul a sebességét is rosszul választotta meg, túl gyorsan siklott lefelé a hegyoldalon, mielőtt megpördült valamin és a levegőbe repült - talán ez az utolsó momentum az, ami megegyezik Schumi tragédiájával. Noha Bergert – akit ugyancsak kiváló sízőnek tartanak – kórházba kellett szállítani, az ő esése szerencsére nem torkollt kómába, de egy ideig most biztosan nem fog a hegyen száguldozni.

Gerhard Berger 1984 és 1997 között, összesen 14 szezonon keresztül versenyzett a Forma-1-ben, ebből kétszer a bajnokság összesített tábláján 3. helyen végzett. Tíz nagydíjat nyert meg és 48 alkalommal állhatott a dobogóra, 12-szer rajtolhatott az első kockáról és 21-szer futotta a verseny legjobb körét. Összesen 210 rajtjával minden idők legtapasztaltabb Forma-1 pilótájának számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.