Nem talált más fegyelmezési módot

Celluxszal ragasztotta be a "túl zajos" diákok száját a tanár

Azt mondta, már nem volt több ötlete, hogyan csendesíthetné le a zajongó diákokat, ezért egy széles ragasztócsíkot nyomott a renitens nebulók szájára a tanár. Az óra végén megígérte, hogy legközelebb is erre számíthatnak.

2014.03.05 12:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A távol-keleti iskolákból többször érkeztek már hasonló hírek, ám Angliában nem volt jellemző, legalábbis olyan szinten semmiképp, hogy az a sajtó nyilvánossága elé került volna. Egészen mostanáig, mert Somerset körzet egyik iskolájában, a willitoni Danesfield Church of England Schoolban nemrég drasztikus fegyelmezési eszközhöz nyúlt egy fiatal, művészetet és spanyolt oktató tanárnő a 10-11 évesek osztályában. A 28 éves Stacey Bradbury fia, Thomas csak egyike volt azon diákoknak, akiknek a száját Priscila Davo egy ragasztószalaggal tapasztotta le, hogy óra végéig csönd legyen.

"Az óra végén megengedte, hogy leszedjék a ragasztót, de a tanárnő azt mondta, ez fog történni minden alkalommal, amikor zajonganak" - adta tovább a sajtónak a felháborodott anyuka a fiától hallottakat. "A kisfiam felső ajkán az apró szőrszálakat kihúzta a ragasztó, ahogy levette. A legtöbb ember tudja, milyen fájdalmas és szörnyű érzés ez. Annyi más módja van a gyerekek fegyelmezésének!" - háborgott Thomas édesanyja. A kisfiú azt is elmondta, hogy voltak, akik kiütést kaptak a ragasztótól, néhány lánynak pedig vérzett a szája.

Egy 11 éves fiú, Ryan Knowles azt mondta, a tanárnő hét darab ragasztócsíkot tett a szájára, amik 25 percig maradtak fenn. "Sorba állított minket. Megkérdeztem: miért csinálja ezt? Most félek visszamenni az osztályába. Fogalmam sincs, mit lehetne tenni" -magyarázta a kisfiú a Daily Mirrorban. A 42 éves Lisa Duffield lánya, a szintén 11 éves Ella az eset óta nem hajlandó bemenni a tanárnő órájára. "Ez undorító. Ella rendkívül érzékeny. Azt mondtam a gyerekeknek, hogy a tanárnőtől egy teljes bocsánatkérés jár nekik. Remélem, hogy így is lesz."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.