"Hogy hívják? - Mmmm!"

Fatális tévedés: pillanatragasztó a herpeszkrém helyett

Képtelen volt kinyitni a száját, még a lakcímét se tudta bemondani a telefonba, hogy gyorsan megérkezzen a segítség: a nő pillanatragasztót kent a szájára herpeszkrém helyett.

2013.07.01 08:59ma.hu

Meglehetősen rosszul és zakatottan aludt azon az éjszakán a 64 éves új-zélandi asszony, ráadásul a herpesz is kicsapta az ajkát, ami nem hagyta nyugton aludni, ezért az éjszaka közepén arra gondolt, bekeni krémmel, talán az enyhíti a kínjait. De nem kapcsolta fel a villanyt, csak a sötétben nyúlt ahhoz a kis tálcához, amelyet az éjjeliszekrényén tartott és amelyben a különféle kencéi voltak. "Nem éreztem a szagát, mert be volt dugulva az orrom" - magyarázta később, a neve elhallgatását kérve a helyi sajtótól.

Csakhogy a pici tubus nem a herpeszkrém volt, hanem pillanatragasztó, amire a nő csak akkor jött rá, mikor már késő volt. "Arra gondoltam: mit tettem a számmal?" - mondja. A helyzete akkor sem javult, amikor megpróbálta felhívni a mentőket, sőt, csak rosszabb lett minden. "Nem tudtam beszélni a telefonban, így azt sem tudtam megmondani, hol lakom. A telefonszámot sem tudtam megmondani."

Fotó: freedigitalphotos.net

A diszpécsernek tehát előbb ki kellett derítenie, hova küldje az orvost, ezért megkérdezte a hívótól: "Dunedinban él?" Mire a nő csak mormogott: "Mmm!" Végül utcáról utcára próbálta egyre szűkíteni a kört a telefonközpontos, aki el sem tudta képzelni, miért nem tud a nő beszélni, így a mentők mellett a rendőrséget is értesítette. Ők csapatostól, kutyákkal kiegészülve indultak útnak, mert azt hitték, megtámadták az áldozatot, a mentők pedig csak egy bizonytalan értesítésre vonultak ki, nem tudván, tényleg orvosi esethez kell-e menniük - számolt be a Metro című brit napilap.

Nagy nehezen végül a nő elkerült a kórházba, ahol paraffinolaj segítségével eltávolították a pillanatragasztót, most már újra szabadon beszélhet, bár a rendőrség szóvivője szerint aligha fogja ezentúl a pillanatragasztót az ajakherpeszkrém mellett tárolni. Hogy a pillanatragasztóval együtt a herpesz is lejött-e, arról nem szólnak a hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.