Salátával és diétás ételekkel nyithat az üzlet

Épp csak fánkot nem árulhat a fánkbolt

Hosszas egyeztetések után végre megnyithatja egy nagy fánkhálózat a legújabb üzletét egy amerikai városban, ám furcsa feltételeket kaptak: épp a fő terméknek számító fánk került tiltólistára.

2014.02.28 13:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Csak úgy engedélyezték a massachussettsi Quincy városban a Honey Dew fánkbolt nyitását, ha az üzlet vezetői megígérték, hogy nem fognak fánkot árulni. A bizarrnak tűnő egyezség hátterében egy keresztény ifjúsági szervezet áll, akik azt mondták, nagy hangsúlyt fektetnek a testi egészségre, és a zsírban és cukorban bővelkedő fánk semmiképp sem fér bele az elfogadható élelmiszerek körébe.

Persze logikus a kérdés, hogy akkor mi értelme van megnyitni az üzletet, de a fánkhálózatnak bőven akad más terméke is, kezdve a kávétól az alacsony zsírtartalmú muffinon át a salátákig, a betérők emellett válogathatnak a szendvicsek, joghurtok, gyümölcsök és turmixok közt is. Igaz, ezeket is előzetesen jóvá kell hagyatni a YMCA nevű szervezettel - számolt be a News13 című amerikai hírhonlap.

A kérdés mindenesetre nem is olyan egyszerű, mint első ránézésre látszik: a Honey Dew honlapján közölt tápértékek és összetevők tanúsága szerint az alacsony zsírtartalmú muffinban valójában több cukor és kalória van, mint számos fánkféleségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.