Törvény tiltja a csipke fehérneműket

Tiltólistára kerül a csipkebugyi az oroszoknál

Három éve fogadták el a törvényt, de most jött el az idő, hogy ténylegesen feketelistára kerüljenek a csipke fehérneműk három orosz tagállamban. Az indoklás szerint nincs helye a szintetikus anyagoknak.

2014.02.18 14:37ma.hu
Ilyet júliustól nem lehet hordani az oroszoknál

Júliusban ténylegesen életbe lépnek azok a törvények, amelyeket még 2011-ben fogadtak el három egykori szovjet tagállamban, Oroszországban, Fehéroroszországban és Kazahsztánban, és amelyek miatt máris többen tüntetésbe kezdtek. Az új szabályozás értelmében tilos lesz többek közt az összes csipkéből készült fehérnemű forgalmazása, ennélfogva vásárlása is, bár az egyelőre nem teljesen világos, hogy az import tilalma kiterjed-e a külföldi magánvásárlásokra is. Mindenesetre a nők felháborodottan fogadták a hamarosan jogerőre emelkedő törvényt.

A szabályozás lényege, hogy mindenféle szintetikus anyagból készült fehérnemű tiltólistára kerül, így például azok is, amelyek csipkét tartalmaznak. A törvény célja eredetileg az lenne, hogy megvédje a fogyasztókat a silány minőségű anyagoktól. Kazahsztánban néhány nő tüntetéssel próbálta kifejezni a tiltakozását, őket letartóztatták - jelentette a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.