Bizarr kísérlet az utca emberével

Ön mit tenne, ha gyerekrablást látna?

Meghökkentő kísérletbe vágott bele egy férfi és egy kisfiú: a gyermek láthatóan kétségbeesetten ment oda egy-egy kiválasztott járókelőhöz, hogy elmondja, épp el akarják őt rabolni. Vajon hogyan reagáltak rá az emberek?

2014.02.11 16:10ma.hu

Képzelje el a következő helyzetet: gyanútlanul álldogál valahol a városban, amikor váratlanul odatoppan ön elé egy kisfiú, és félelemtől reszkető hangon elmondja, hogy van egy férfi, aki üldözi őt és el akarja rabolni, ő pedig szeretné felhívni az anyukáját. Másodpercekkel később megjelenik egy felnőtt, aki azt állítja, hogy ő a kisfiú apukája, és karon ragadja a gyereket, majd elvonszolja, miközben a fiú kétségbeesetten néz vissza Önre. Mit tenne?

Fotó: YouTube

Erre a kérdésre kereste a választ a Yousef Erakat felhasználónevű férfi, aki rejtett kamerával dokumentálta, hogyan is reagálnak az emberek, ha egy ilyen váratlan szituációban találják magukat. "Úgy nőttem fel, hogy a legnagyobb félelmem az volt, hogy elrabolnak. Korán értem haza az iskolából, de minden nap az előkertben ültem a füvön, míg a szüleim haza nem értek, mert úgy éreztem, hogy valaki bent van a házban és csak rám vár" - magyarázta a fiatalember. Ez adta az ötlete apropóját, meg akarta mutatni, hogy van, amikor a helyzet azonnali cselekvést igényel..

Néhányan nem tudták, mit is kellene kezdeniük ezzel a szituációval, sőt, olyan is volt, aki poénnak vélte az eljátszott eseménysort, és még le is pacsizott a gyerekrablóval, de szerencsére több olyan véletlenszerűen kiválasztott járókelő akadt, aki szembe mert szállni vele és igyekezett megóvni a kisfiút. Utólag persze mindannyian megtudták, hogy az egész csak játék volt - de sosem lehetünk elég gyanakvóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.