Hány billió országot számolt össze a Google?

A gugli nem mindig a barátod: ezt még mi se hisszük el neki!

Napjainkra a "gugli" már annyira a barátunkká vált, hogy szinte mindent el is hiszünk neki, ám vannak kérdések, amikben még ő is bizonytalan, amint ezt az alábbi rövid hangfelvétel is bizonyítja.

2014.02.05 09:30ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Vannak kérdések, amikkel még az elvileg mindent tudó Google-t is zavarba lehet hozni, aztán meg ember legyen a talpán, aki kihámozza a helyes választ. Az alábbi felvételt a SpiderDice felhasználónevű férfi készítette, amikor a kereső hangos funkcióját használva megkérdezte, hány ország van a világon.

A válasz meglehetősen homályosra sikerült. "Erre a kérdésre elég sok különböző válasz van, attól függően, hogy milyen forrást nézünk" - hallható a netes tudakozó kellemes női hangja. "189 billió, 191 billió, 192 milliárd, 193 millió, 194 ezer, 195, vagy 196 független ország van ma a világon" - jut el végül az igazsághoz, kissé hosszú számolás után.

A számítástechnikai szakemberek bíznak benne, hogy idővel sikerül finomítani a programon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.