Már dolgoznak a Hangouts hibáján

Zűr a gugli csevegőjében: idegeneknél landolhat az üzenetünk!

Néhány órája hiba lépett fel az egyik legnagyobb online szolgáltató rendszerében, a csevegőbe írt üzenetek teljesen kiszámíthatatlan módon időnként harmadik félnél kötnek ki és mi is kaphatunk ismeretlen üzeneteket.

2013.09.26 14:02ma.hu

Ismeretlen eredetű hibáról számol be egyre több felhasználó, akik a Google Hangouts és GTalk elnevezésű szolgáltatásával szerettek volna csevegni az ismerőseikkel: az elküldött üzenetek gyakorta nem oda érkeznek, ahová azt a küldő szánta, miközben a vadidegen felhasználók értetlenül nézik a kijelzőjükön megjelenő ismeretlen megjegyzéseket. A ZDNet című informatikai oldal szerint a hibának a Hangouts nemrég frissített, 1.1.2-es verziójú programjához lehet köze, amelyen a programozók már dolgoznak, de egyelőre nem lehet tudni, mikorra tudják kijavítani a hibát.

A helyzetet rontja, hogy ha téves címzettnél landol az üzenetünk, arról mi semmilyen visszajelzést nem kapunk, leszámítva a felnyíló új ablakban megjelenő ismeretlent és a csodálkozó kérdését. Amíg tehát a problémát nem küszöbölik ki, nem árt meggondolni kétszer is, hogy kinek mit írunk, a bizalmas információkat inkább más platformon keresztül osszák meg ismerőseikkel!

A hiba a hagyományos GMail-chat programot használókat is érinti, ha ugyanis egy fél a Hangoutt-szolgáltatásba bejelentkezve indítja el az üzenetét, az a hagyományos felületen is megjelenhet, de jó hír, hogy visszafelé egyelőre nem látszik efféle hiba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.