Apa, hová megyünk?

Kasszasikernek bizonyult a valóságshow-ból forgatott film Kínában

Kasszasiker lett a híres apák és gyerekeik kapcsolatát bemutató televíziós valóságshow nyomán forgatott játékfilm Kínában.

2014.02.04 03:26MTI

Az Apa, hová megyünk? című filmre hétvégi premierjén 90 millió jüanért (3,4 milliárd forintért) váltottak jegyet a kínai nézők. A filmet a kínai újév első napján mutatták be az ázsiai országban. A helyi sajtójelentések szerint a film ezzel a bevétellel csúcsot is döntött: soha nem keresett még ennyit kínai nyelvű kétdimenziós (hagyományos) film egyetlen nap alatt Kínában.

A kínai újév beköszöntése egyébként is jövedelmezőnek bizonyult a filmszínházakban: összesen 248 millió jüant (9,5 milliárd forintot) hagytak a nézők a mozipénztáraknál, ami szintén új rekordot jelent. Tavaly Valentin-napon jegyezték fel az előző csúcsot, amikor 205 millió jüanért (7,8 milliárd forintért) fogytak a jegyek. Az Apa, hová megyünk? az elmúlt évben volt nagy siker a kínai televízióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.