Törölték a műsort

Francia valóságshow - meghalt egy versenyző, az orvos öngyilkos lett

Öngyilkos lett hétfőn Kambodzsában a Survivor valóságshow francia kiadásának orvosa. Búcsúlevelében azt írta, hogy nevét besározta a média, miután az egyik versenyző szívroham következtében a forgatáson meghalt.

2013.04.02 01:40MTI

"Az utóbbi napokban a nevemet besározta a média. Igaztalan vádaskodások és gyanúsítgatások hangzottak el velem kapcsolatban" - írta a 38 éves orvos abban a levélben, amelyet a műsort készítő produkciós iroda egyik alvállalkozója, a Media Medic tett közzé. Ő alkalmazta az orvost a forgatáson.
   
Az orvos öngyilkosságát korábban az Adventure Line productions (ALP) jelentette be, amely a Survivor brit valóságshow francia változatát, a Koh Lantát készítette a legnézettebb francia kereskedelmi televízió, a TF1 számára.
   
Az egyik versenyző, a 25 éves Gérald Babin március 22-én szívroham következtében elhunyt a sorozat 16. szezonjának első forgatási napján a kambodzsai Koh Rong szigeten.
   
A kambodzsai hatóságok szerint a fiatalember "természetes halállal" hunyt el. Franciaországban azonban gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával előzetes eljárást indult a halál okának pontos megállapítására.
   
Kézzel írt búcsúlevelében az orvos, Thierry Costa azt írta, hogy "bizonyos abban, hogy Gérald-t megfelelően, páciensként és nem versenyzőként látta el". "Még ha sajnálom is ezt a szomorú véget, a hippokratészi eskünek megfelelően jártam el és rendes szakemberek vettek körül" - fogalmazott az orvos.
   
Az ALP szerint Gérald Babin a forgatás helyszínére érkezését követő első napon zsibbadásra panaszkodott. Thierry Costa a helyszínen ellátta őt, majd helikopterrel azonnal kórházba szállíttatta, ahol a fiatalember elhunyt.
   
A produkciós cég csütörtökön azt közölte, hogy rágalmazás miatt feljelentés tesz egy névtelen tanú ellen, aki a médiaügyekkel foglalkozó Arret sur Images internetes oldalon "a műsor és az orvos hozzáállását tette felelőssé" Gérald Babin haláláért. A portál azt állítja, hogy a stáb egyik tagjától kapták a beszámolót, aki jelen volt a fiatalember halálakor. Az ALP a névtelen vádaskodást "hazugnak és ocsmánynak" nevezte.
   
A boncolási jegyzőkönyv szerint Gérald Babinnek nem voltak kardiológiai vagy érrendszeri problémái, ezért további vizsgálatok szükségesek a halál okának megállapításához.
   
Először történt haláleset egy francia valóságshow történetében. Annak hírére a TF1 televízió törölte a Koh Lanta teljes 2013-as szezonját, amely a televízió egyik legnézettebb műsora volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.