Indiában

Nyolc áldozatot szedett a tigris, mire hivatalosan is emberevőnek nyilvánították

A helyi erdészeti hatóság hat mesterlövészt küldött a vérszomjas nőstény elejtésére, és az érintett térségben mindenfelé csalétket, illetve ketreccsapdát helyeztek ki.

2014.01.30 20:56MTI

Hivatalosan is emberevővé nyilvánítottak Indiában egy tigrist, amely nyolc embert ölt meg kevesebb mint egy hónap alatt az északi Uttar Prades államban.

A helyi erdészeti hatóság hat mesterlövészt küldött a vérszomjas nőstény elejtésére, és az érintett térségben mindenfelé csalétket, illetve ketreccsapdát helyeztek ki.

Az emberevő tigris december 29-én kezdte az öldöklést, amikor egy húszéves földművessel végzett Moradabad körzetben. Legutóbbi - néhány nappal ezelőtti - áldozata egy 35 éves földműves volt Bidzsnor körzetben.

A Times of India című lap jelentése szerint az áldozat felesége elmondta, hogy a mezőn dolgozó férjét a ragadozó bevonszolta a legközelebbi erdőbe, mielőtt megölte.

A vadállat felkutatását nehezíti, hogy nappal a térség 90 százalékát borító sűrű cukornádültetvényekben rejtőzik.

Indiában él a világ tigrisállományának mintegy 60 százaléka, körülbelül 1700 állat.

A faj életterének 95 százalékát veszítette el, ebből 45 százalékot az elmúlt tíz évben - állapította meg a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely szerint az élettér szűkülése miatt vált gyakoribbá az ember elleni tigristámadás.

A múlt héten a déli Tamilnádu államban sikerült végezni egy tigrissel, amely három embert falt fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.