Vadregényes India

Végeztek az emberevő tigrissel

A vadállat három embert ölt meg az elmúlt két hétben.

2014.01.25 02:30MTI

Emberevő tigrissel végeztek szerdán az erdészeti hatóságok a dél-indiai Tamilnádu államban. A vadállat három embert ölt meg az elmúlt két hétben Ooti város környékén.

A harmadik haláleset után bezárták a térség iskoláit, később pedig csak rövidített órákat tartottak a diákoknak. A boltok és üzleti vállalkozások alkalmazottai szintén igyekeztek alkonyat előtt hazaérni. A város környékén fekvő hat falu teaültetvényein, gyümölcsöseiben és zöldségtermesztő földjein dolgozó parasztok szintén kevesebb ideig tartózkodtak a szabadban.

Szerdán hatszáz paraszt indult hajtóvadászatra sarlókkal és botokkal felfegyverkezve a dzsungelbe, mert nem voltak megelégedve az erdészeti hatóságok lépéseivel. A vadászok azonban meggyőzték őket, hogy térjenek haza, mert jelenlétükkel csak nehezítik a tigris becserkészését.

A erdészet szakemberei tíz napon át üldözték a vadat gyalogosan és elefántháton. Eredetileg csapdába akarták ejteni, de végül a kilövése mellett döntöttek. A ragadozót szerdán este lőtték meg, az állat azonban elmenekült, tetemére egy órával később bukkantak rá.

A hatóságok beszámolója szerint a kihelyezett kamerák felvételei is segítettek a tigris felkutatásában. A videó rögzítette az állat felbukkanását az egyik falu környékén, és a képekről az is kiderült, hogy a tigris le van gyengülve, és meg is sérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.