Akár 28 év börtön is várhat a kegyetlen apára

Végre kimondták: bűnös a lányát éheztető apa

Akár a kiszabható maximális büntetést, 28 év börtönt is kaphat az a wisconsini férfi, akiről szerdán a bíróság kimondta bűnösségét a lánya fogva tartásában és szándékos éheztetésében.

2014.01.29 15:53ma.hu

Egy pincébe zárva tartotta és éheztette a tizenéves lányát egy 42 éves wisconsini férfi, akit tavaly novemberben tartóztattak le és vádoltak meg, az ügyben pedig ma, január 29-én született ítélet. A Madisonban élő férfit elsősorban gyermekbántalmazással vádolták, de a News13 című internetes lap információi szerint más bűnök is szerepeltek a bíróság listáján. Az eljárás lezárása után a taláros testület bűnösnek mondta ki a férfit az ellene felhozott vádakban, a büntetési tételt viszont az amerikai gyakorlatnak megfelelően később szabják meg. A szakértők úgy tippelik, hogy akár a maximálisan kiszabható 28 évet is kiróhatják rá.

Fotó: freedigitalphotos.net

A bántalmazott lány anyját már tavaly júliusban elítélték, ő öt év börtönt kapott meggondolatlan veszélyeztetés és a gyermekei kárára elkövetett lelki sérelem okozása miatt. A vád szerint a bezárt és éheztetett tini súlya épp csak elérte a 30 kilót, de az apa büntetése alighanem februárban tovább gyarapodhat: akkor kezdődik a másik eljárás ellene, amelyben a lány féltestvérével szemben elkövetett szexuális bántalmazásokért kell felelnie.

Az amerikai sajtó szándékosan nem nevezett meg senkit a családból, nemcsak a két kiskorú lányt, a hírközlések szerint azért, hogy még véletlenül se lehessen azonosítani a gyerekeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.