Házi őrizetben a természetgyógyász is

Halálra éheztetett kisfiú - hibázott a háziorvos

A doktor kilenc hónap alatt legalább nyolcszor találkozott a másfél évesen is alig négy és fél kiogrammos kisfiúval, mégsem tett semmit, és nem figyelmeztette a szülőket.

2013.12.13 09:48ma.hu

Hibát követett el az a háziorvos, aki az áprilisban Agárdon halálra éheztetett gyereket kezelte, mert noha látta, hogy a gyerek alultáplált, semmit nem tett - írja a Blikk. Az ügyben meghosszabbították a szülők és természetgyógyászuk házi őrizetét. A legfrissebb orvos szakértői vélemény szerint komoly hibát követett el annak az agárdi családnak a háziorvosa, akiknek másfél éves gyereke éhen halt idén tavasszal - írja a Blikk. A doktor kilenc hónap alatt legalább nyolcszor találkozott a másfél évesen is alig négy és fél kiogrammos kisfiúval, mégsem tett semmit, és nem figyelmeztette a szülőket. A lap szerint a kisfiút azért is kellett többször megvizsgálnia, mert eleve nem volt egészséges: négy hónapos korától külső- és belső vízfejűségben szenvedett. Korábban ombudsmani vizsgálat is megállapította a háziorvost felelősségét. A Benjámin nevű agárdi kisfiú idén áprilisban hunyt el: krónikus alultápláltságban szenvedett, gyakorlatilag éhen halt. A szülők feltehetően nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert abban hittek, hogy elég az, ha fénnyel táplálják. A Blikk szerint csütörtökön újabb 60 nappal meghosszabbította a szülők és a gyerek természetgyógyászának - aki kézrátétellel és különböző cseppekkel kezelte a gyereket - házi őrizetét a bíróság. A szülők ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt zajlik eljárás. Egy, a lapnak nyilatkozó háziorvos azt mondta, ha kollégája látta a gyerek kóros soványságát, szakrendelésre kellett volna küldenie, ahonnan kórházba továbbíthatták volna. Abban az esetben, ha szól a szülőknek, de azok nem tesznek semmit, a tisztiorvosi szolgálatot is értesíthette volna - olvasható a Blikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.