Szokatlan a januári agancsvesztés

Vicces: frászt kapott az albínó szarvas, mikor elhagyta az agancsait

Több szempontból is ritka pillanatot sikerült elcsípnie egy erdei térfigyelő kamerának, amelynek látószögébe egyenesen belesétált egy albínó szarvas, a hófehér állat ráadásul épp akkor vesztette el első agancsait.

2014.01.23 07:29ma.hu
Fotó: YouTube

Igencsak ritka látvány egy albínó szarvas, így már önmagában az is kuriózumnak számít, hogy hosszú másodperceken keresztül lehet nézni, amint békésen álldogál épp az erdőben felállított kamera előtt. Aztán a fehér jószág tesz néhány lépést, így kis híján ugyan kisétál a képből, de még épp látszik, ahogyan a fejét hevesen rázva élete első agancsától megszabadul a fiatal állat - és ettől olyannyira megriad, hogy hanyatt-homlok menekül a helyszínről.

A 15 másodperces videót egy wisconsini erdőben sikerült felvenni. A szakemberek szerint a fehér szarvasbikák minden évben elveszítik agancsukat, hogy aztán újat növesszenek helyette, ám az kissé szokatlan, hogy erre januárban kerüljön sor. A Daily Mirror szerint az idei enyhe tél miatt a vadászok már egy halom szarvat találtak arrafelé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.