Erkélyről lógatják a húsárut

Szalonnát füstölnek a pekingi szmoggal - Ön megenné?

Az egészségügyi előírásoknak aligha felel meg, ám ez a legkevésbé sem zavarja a kínait, aki a pekingi szmognak egy egészen újszerű felhasználását találta ki: szalonnát füstöl a sűrű levegőben.

2014.01.22 08:33ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Szokatlan kép tárulhat a figyelmes szemlélő elé, aki Peking útjait róva nemcsak a lába elé bámul, hanem néha fel is emeli a tekintetét. Egy élelmes hentes felismerte a kínai fővárost mostanában különösen sújtó sűrű szmogban rejlő lehetőségeket, és úgy döntött, nem vacakol holmi faforgáccsal és egyéb hagyományos szerekkel, egyszerűen csak kiakasztja a harmadik emeleti erkélyre a szalonnákat és egyéb húsárukat, majd megfüstölődnek szépen a szmogban.

Hogy közegészségügyileg ez mennyire felel meg az előírásoknak, azt ne firtassuk, az viszont biztos, hogy a hentesüzlethez tartozó erkélyen több mázsa disznóság lóg, amint az a Daily Mirror fotóján jól látható. A légszenyezettség mértéke egyébként a hét eleji jelentések szerint a megengedett határérték 26-szorosára ugrott, ami miatt Pekingben a köztereken álló óriáskijelzőkön a szokásos turistacsalogató reklámok helyét átvették a természetképek, hogy az emberek legalább onnan lássanak egy kis kék eget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.