Kedvezően alakulnak a viszonyok

Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a fővárosban

A mérési eredmények és az időjárási viszonyok kedvező alakulására figyelemmel elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését a Budapesten.

2014.01.06 07:20MTI
MTI, archív

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írta: a fővárosi légszennyezettségi szintet folyamatosan mérő műszerek vasárnapi ellenőrzött adatai alapján - a meteorológiai körülmények jelentősebb változásának hatására - a kisméretű szállópor szintje egyik fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, egy esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti légszennyezettség alakult ki, tíz mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye kitért arra is, hogy Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik a rendkívüli helyzetben mérsékelték a szilárd- és olajtüzelésű - különösen a fatüzelésű - berendezések használatát, valamint autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

Közölték, Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.