Saját alsónadrágja fojtotta meg a férfit

Atomjó meglepetés volt: belehalt a mostohaapa

A gyilkossággal vádolt férfi azt állítja, önvédelemből ölte meg a mostohaapját, akinek egy interneten terjedő vicchez hasonlóan a fejére húzta az alsónadrágját, csakhogy ez a férfi fulladását okozta.

2014.01.10 08:29ma.hu

Szándékos gyilkossággal vádolják, bár a 33 éves Brad Davis azt állítja, önvédelem okozta a mostohaapja halálát. A rendőrök az 58 éves Denver St. Clair holttestére úgy találtak rá, hogy az alsónadrágja a fején keresztül volt húzva, a fulladást a nyakára szorult gumi okozta. A gyilkos azt mondta, mostohaapja rátámadt, ekkor ő leütötte, a férfi ettől elveszítette az eszméletét és Davis ekkor húzta a fejére az alsónadrágot.

Az interneten "atomic wedgie" néven ismert tréfa lényege, hogy az alsónadrágot hátul annyira felhúzzák, hogy aztán sapkaként a fejre feszüljön, ezt vitte túlzásba az elkövető, mert nem állt meg a fejtetőnél, hanem egészen az áldozata torkáig húzta az alsóneműt. A rendőrség a helyszínelés során úgy találta, hogy mielőtt megkapták a bejelentést a halálesetről, Davis és édesanyja, Tressia elrendezték a helyszínt, mintha heves dulakodás előzte volna meg a tragédiát.

Az elkövető: Brad Davis (Fotó: Pottawatomie Megyei Seriffhivatal)

A gyilkosság Tressia otthonában történt, ahová állítólag meghívták egy italra Davist. Egy bizonyos mennyiség után a beszélgetés kevésbé békés hangulatúvá vált, az elkövető elmondása szerint ekkor ütötte le St. Clairt és húzta a fejére az alsónadrágot. A bírósági dokumentumokból ugyanakkor kiderült, hogy az áldozat ellen 2008-ban távoltartási végzést hoztak, amikor felesége panaszt emelt ellene, az akkori vád szerint a nyakánál fogva kapta el a nőt és átdobta a fürdőszoba ajtaján.

Tressia azt mondta a rendőröknek, férje meg volt győződve róla, hogy mostohafia tartozik neki 6500 dollárral, Davis testvére pedig hallotta, amikor egy nappal a december 21-i gyilkosság előtt St. Clair azt mondja: "odamegy Bradhez és a torkánál fogva húzza ki a lakókocsijából". A férfi négy hónapja beadta a válópert Tressia ellen, előzőleg a nő kezdeményezte kétszer is a válást, de mind 2004-ben, mind 2010-ben azt elutasította.

Az áldozat emlékére a lánya emlékoldalt indított a Facebookon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.