Angolnavadászat közben sodorták el a hullámok

Hatvan órán át hánykolódott a tengeren, pedig úszni sem tud

Némi mellékes keresetre szeretett volna szert tenni egy tajvani férfi, ezért úgy döntött, kifog néhány angolnát a tengerből és eladja azokat, ám a hullámok elragadták és csak 60 órával később találtak rá.

2014.01.06 20:03MTI

Hatvan órán át sodródott a nyílt tengeren egy koporsófedélbe kapaszkodva egy úszni nem tudó tajvani férfi, akit angolnaivadék-halászat közben ragadtak el erős hullámok pénteken. A 42 éves fémmunkás, aki a kelet-tajvani Hualien megyében keresetkiegészítésképpen gázolt a sekély tengerben angolnaivadékokra vadászva, 75 kilométerrel odébb, Taitung megyében sodródott partra vasárnap.

Az orvosok csodával határosnak minősítették megmenekülését. Az úszni nem tudó Ceng Lien Fát már-már elnyelték a hullámok, amikor sikerült belekapaszkodnia, mint később kiderült, egy fakoporsó fedelébe. Balszerencséjére nem haladt el közelében egyetlen hajó sem, amely felvehette volna.

Fotó: freedigitalphotos.net

Öntudatát végig sikerült megőriznie az élelem és ivóvíz hiánya ellenére, s már csak a partra vetődés után veszítette eszméletét. Az orvosok enyhébb kiszáradáson és karduzzanatokon kívül súlyosabb egészségkárosodást nem találtak nála.

A férfi azt mondta, azért keresett magának másodállást, mert jegyese hamarosan világra hozza első gyermeküket. A szerencsés kimenetelű tengeri odüsszeia után megígérte menyasszonyának, hogy soha többé nem halászik angolnára. A kelet-tajvani parti őrség szerint négy héten belül Ceng a negyedik angolnaivadék-halász, akit váratlan erősségű hullámok magukkal sodortak. A másik három áldozat máig sem került elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.