"Mindig néztem a tengert, hátha jön egy üzenet"

20 év után bukkant fel a palackba zárt üzenet

Még 12 éves korában hallott a tengeren nagy-nagy messzeségekbe eljutó palacküzenetekről, azóta mindig kémlelte a vizet a svéd férfi. Gyerekkora után több évtizeddel újra meglátta az üveget.

2013.08.12 17:15ma.hu

"Amikor 12 éves voltam, találtam egy palackba zárt üzenetet, azóta mindig nyitva tartom a szemem a tengerparton. Aztán most hirtelen megláttam egy újabbat" - lelkendezett a Svédország közép-nyugati részén élő Malte Bonender. A német származású férfi a még most is jól olvasható üzenetet komolyan vette és felvette a kapcsolatot az eredeti küldővel.

Mint kiderült, a palack kereken 20 éve hánykolódott a tengeren, néhány diák írta az üzenetet angolul és svédül, arra kérve a megtalálót, hogy keresse meg őket. Anna-Lisa Kihlman, aki az egykori diákcsoport egyik tagja volt, csak nevetni tudott, amikor meghallotta, hogy ennyi idő után előkerült az üzenetük. "Mindenem remegett, amikor hallottam róla" - idézte őt a Local című svéd lap.

Bonender mindössze 5 éves volt, amikor a palack útnak indult, és jóval fiatalabb volt azoknál a diákoknál, akik az üzenetet elküldték a tenger hullámain. Az üveg megtalálása óta ugyan csak néhány hét telt el, de a férfi és Anna-Lisa máris összebarátkoztak és azon elmélkednek, vajon milyen kalandjai lehettek az elmúlt két évtized alatt az üvegnek. A nő azon töpreng, hogy a következő tanévben össze kellene hozni újra az 1993-as osztályt, és kifejezetten jó móka lenne, ha azon a találkozón Malte is jelen lenne az üveggel és azzal a régi levéllel együtt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.