A második lavina elsodorta a síelőt

Egyszer kijátszotta a halált, másodjára nem sikerült

Az első lavina alól még élve került ki, de nem sokáig ünnepelhette barátaival a szerencsés megmenekülést a síelő: a veszély elmúltával újra felment a hegyre, de akkor jött a második, tényleg halálos hóomlás.

2014.01.06 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Túlélte a lavinaomlást, de végzetét mégsem kerülhette el a 29 éves síelő: nem sokkal a szerencsés megmenekülés után másodszor is visszament a hegyre, és az újabb lezúduló hótömeg elől már nem tudott elmenekülni. Az áldozat az alsó-ausztriai Gastein sportközpontban, de a pályán kívül síelt három barátjával, amikor elindult az első lavina. A férfinak olyan szerencséje volt, hogy bár maga alá temette a hó, elegendő levegője maradt, míg társai kiásták.

Nem sokkal később újra felment a hegyre, hogy lecsússzon, ám ekkor egy újabb hógörgeteg zúdult le, ami már végzetesnek bizonyult a számára, az austriantimes.at című osztrák hírhonlap információi szerint a helyszínen életét vesztette. Holttestét helikopterrel hozták le a hegyről, egyik társát szintén a légijárműnek kellett kimentenie. A hatóságok beszámolója szerint az évvégi időszakban a hőmérséklet emelkedése miatt a térségben magas volt a lavinaveszély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.