Hármas tragédia a gőzfürdőben

Szaunában lelték halálukat: berúgtak és elaludtak

Három férfi lelte halálát szaunázás közben, a holttestekre a gőzkabin tulajdonosának testvére talált rá másnap. A vizsgálatok szerint a túlzott alkoholfogyasztás és a fáradtság okozta a tragédiát.

2013.12.20 16:12ma.hu / MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A toxikológiai vizsgálatok szerint a túlzott alkoholfogyasztás, valamint a fáradtság volt az oka három férfi halálának, akikre egyikük szaunájában találtak rá. A Németországban történt tragédia december 8-án, egy céges mikulásnapi ünnepség után történt, amikor egy fémfeldolgozó üzem 36 és 38 éves alkalmazottját a 48 éves főnökük meghívta magához egy kis utóbulira. A holttesteket másnap az üzem tulajdonosának testvére fedezte fel.

A halál lehetséges okai közt eleinte az is szerepelt, hogy a férfiak az izzó kövekre locsolták az alkoholt és ennek gőzét lélegezték be, a vizsgálat azonban ezt megcáfolta, mint ahogyan a műszaki hibából fakadó szén-monoxid-mérgezést is. A pénteken közzétett boncolási jelentés szerint egyértelműen kijelenthető, hogy a tragédia hátterében az állt, hogy a három férfi vérében több mint négyszer annyi alkohol volt, mint amennyi a német törvényekben az autóvezetéshez megengedett (2,3 ezrelék, az engedélyezett szint 0,5 mg/ml).

Emellett a három férfi valószínűleg fáradt is volt, ami az alkohollal együtt azt eredményezte, hogy elaludhattak és a nagy forróságban a szívük és a keringésük felmondta a szolgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.