""Cicus, itt az ideje aludni" - és eldől

Bájos cica: parancsszóra alszik el és ébred

Általában nem arról híresek a macskák, hogy szót fogadnak, sőt, épp ellenkezőleg, igyekeznek újra és újra emlékeztetni, hogy az van, amit ők akarnak. Ritka kivételre bukkantunk hát, és milyen édesre!

2013.12.16 16:34ma.hu
Fotó: LiveLeak

Ha egy kutyától látunk hasonló mutatványt, már szinte fel sem tűnik, tőlük megszoktuk, hogy jól idomíthatóak és egyébként is szeretik, ha az emberek kedvében járhatnak. A macskák lelke viszont egy kissé másképp működik, cicatulajdonosok jól ismerik azt a jelenséget, amikor a kis szőrmók újra meg újra emlékeztet arra, hogy akkor csinál és azt, amikor és amit ő akar, de azt senki ne gondolja, hogy majd eldönti őmacskasága helyett, hogy mi fog történni.

Nos, ahogy mondani szokás, a kivétel erősíti a szabályt, és mi most egy igazán elbűvölő kivételre bukkantunk. Már az eléggé rendhagyó, hogy a cica ül, nem ez a testtartás a jellemző rájuk, de aztán jön az igazi meglepetés: a gazdája szól neki, hogy ideje aludni, mire a kandúr hanyatt vágja magát és látszólag békés álomba szenderül. Mindaddig nem is moccan, míg gazdija azt nem mondja, "ébresztő", mert akkor viszont keljfeljancsiként egyenesedik fel ismét.

Mi elfogadnánk. És Önök?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.