Egy kultusz születése

Több mint száz éve készült az első cicavideó - videóval

A világuralomra törő macskák első csapása - nem fogják elhinni, kinek a kezdeményezésére!

2013.10.30 19:19ma.hu

A legtöbb ember számára teljesen nyilvánvaló, hogy az interneten a pornó után macskás videókból van a legtöbb. Egyfajta kultusz ez már, de azt kevesen tudják, milyen régre nyúlik vissza. Thomas Edison neve sem ismeretlen a nagyközönség előtt, de kevéssé ismert tény, hogy a rengeteg mai napig használt eszköz feltalálója volt feltehetően az első, aki macskás videót készített.

A két - ringben, kesztyűben - bokszoló macskát megörökítő felvétel a jelentések szerint valamikor 1894 júliusában készült Edison New Jersey-ben található Black Maria stúdiójában. Tehát kevesebb mint egy évtizeddel azután, hogy Edison feltalálta a korai mozgókép-vetítő eszközét, már elkészült az első, macskákat megörökítő videó. Tulajdonképpen az sem lenne meglepő, ha kiderülne, az első feltöltött, elektronikus levélben elküldött, megosztott vagy letöltött netes tartalom is valamilyen macskát ábrázoló kép vagy videó volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.