Átlátszó igluban zenélt a zenekar

Csak fülhallgatóval lehetett hallani a Metallica "csendes" koncertjét

Hatalmas koncertterem helyett egy átlátszó igluban lépett fel a hétvégén a Metallica, és a megszokott tömegek helyett is csupán egy maroknyi kiválasztott hallhatta őket... - fülhallgatóval!

2013.12.09 12:32ma.hu / MTI

Mindössze 19 szerencsés rajongónak adatott meg a lehetőség, hogy részt vegyenek a Metallica Antarktiszon rendezett koncertjén, amely teljes csendben zajlott, de nemcsak az erősítők és a hatalmas hangszórók hiányoztak, hanem tényleg alig hallatszott pisszenés is a környéken: a kiválasztottak mindegyike egy-egy fülhallgatót kapott és azon keresztül élvezhették James Hetfieldet és bandáját. A rockcsapat egy átlátszó igluban "zúzott", miközben megmutatták, hogy hogyan lehet a környezet károsítása nélkül szórakozni és szórakoztatni.

James Hetfield egy 2012-es koncerten (Fotó: MTI)

A Metallica majdnem egy héttel korábban, december 3-án indult el hajóval a Déli-sark területére Argentína legdélebbi városából, Ushuaiából, a szerencsés rajongók is latin-amerikai közönségből kerültek ki, mégpedig egy üdítőital-márkának köszönhetően: a Musica Zero elnevezésű verseny nyertesei között voltak argentin, chilei, kolumbiai, Costa Rica-i és mexikói rajongók. A vasárnap esti koncertet a Déli-Shetland-szigetekhez tartozó György király-szigeten tartották az argentin Carlini támaszponton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.