A metál nagyjai élő közvetítésen Szegeden

Metallica élőben a szegediek örömére

Az élő műholdas közvetítésnek köszönhetően az országban egyedüliként a szegedi Belvárosi mozi közönsége is láthatja a heavy metál legendás négyese, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax szófiai koncertjét június 22-én - közölte Szabó Éva Andrea, a filmszínház művészeti vezetője. A négy csapat eddig soha nem lépett még együtt, egy éjszakán színpadra.

2010.06.06 11:24MTI

Most a Sonisphere Fesztivál Turnén megteszik, Európában mindössze hét helyszínen. A szófiai koncertet ráadásul a világon mintegy nyolcszáz helyen sugározzák élő adásban, műhold segítségével, HD-minőségben.

A zenekarok a nyolcvanas években váltak a metálzene meghatározó szereplőivé: világszerte lemezek millióit adták el és telt házakat vonzottak a stadionokba. A júniusi estén felelevenítik nagy hírű európai turnéikat és ezt egy "világszínpadról", különleges HD mozi-élményként mutatják be a rajongóknak.

z Amerikai Egyesült Államokban csaknem hatszáz helyen láthatják a koncertet egy időben az európai, kanadai, latin-amerikai nézőkkel. Később, felvételről sugározzák az adást Ausztráliába, Dél-Afrikába és Új-Zélandra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.