Mai Muzsika: Metallica - Enter Sandman

Ördögbőr-kabát alján vigyorog a sajtójegy

Sorozatunkban a minden napra egy muzsika elvét maximálisan szem előtt tartván jegyzetelünk, érdekességeket és apropókat fogalmazunk meg játékos kedvvel és közérthető stílusban, valamint együtt örülünk az olvasóval a munkahelyen taktusra taposó lábaknak.

2010.05.14 14:05adamik zsolt - ma.hu

Az újságíró kutyafarka. Mérgesbogáncs. Az orra felhőbojtár, léptei peckesek. Általában véve olyan, mint valami falusi bíra egy Móricz-novellában, melyben a "teremburáját" kifejezés többször is szerepel - épp csak a véleményét nem doboltatja ki. Ő lekipikopogja, jó penetránsan, közben az asztal alatt bolyhos, nagy szemű, puha kismacskákat kínoz egy arra feltűnőn alkalmas politikai napilap gazdasági rovatának segítségével.

Tyí, de figura.

Ma este nekünk húzza a "Csak egy kislányt"

Az újságíró reggel felkel, ballábbal, kávét iszik, cukor nélkül, majd kiköp a világra. A világ nem mer visszaköpni: a világ csak bámul. Alkalmazkodni próbál, az újságíró azonban kihúzza alóla a széket, juszt is zrikálja. A világ olyankor tehetetlen, egy sötét sarokba elvonul, ott elbőgi magát, bár ez egyáltalában nem biztos, inkább csak hallik.

És így megy ez, nap, nap után. Az újságíró holnap például sörszagú lesz, mikor az írógépe elé ül, a szemében, mint hülyegyerek a hintán, úgy lóbálja a lábát a fenenagy komiszság, a fejében pedig ott dúdol még, hogy

Something's wrong, shut the light
Heavy thoughts tonight
And they aren't of Snow White
Dreams of war
Dreams of liars
Dreams of dragons fire
And of things that will bite,
yeah

de ő megmakacsolja magát, a másnaposságra vitriolt iszik, és jól megmondja a világnak - aki már elő sem bújik, olyan nagyon reszket - hogy mitől volt csálé a James Hetfield hangja, és miért nem olyan már a Metallica, mint anno, mikor még most volt a régi szép idők.

Az ingyenjegy az ördögbőrkabátja zsebében persze hogy csak vigyorog. Tyí, de figura.

Apropó:
Ma este a Puskás Ferenc Stadionban a Metallica megmutatja, mifene az a döngölés. Sorok Írója ekkora volumenű koncerten még nem volt, jegyért ennyit még nem fizetett - bezsongása így talán érthető, ámbátor azt ő maga sem érti, miért állnak még a lábujjai is ördögvillában.

Say your prayers little one Don`t forget my son To include everyone I tuck you in walk within Keep you free from sin 'til the sandman he comes Sleep with one eye open Gripping your pillow tight Exit light Enter night Take my hand We're off to never never-land Something's wrong, shut the light Heavy thoughts tonight And they aren't of Snow White Dreams of war Dreams of liars Dreams of dragons fire And of things that will bite, yeah Sleep with one eye open Gripping your pillow tight Exit light Enter night take my hand We're off to never never-land

Now I lay me down to sleep (x2) Pray the lord my soul to keep (x2) If I die before I wake (x2) Pray the lord my soul to take (x2) Hush little baby don't say a word And never mind that noise you heard It's just the beasts under your bed In your closet and in your head Exit light Enter night Grain of sand Exit light Enter Night Take my hand! We're off to never never-land Yeah, ha ha ha Boom Yeah, yeah oh, whoa We're off to never never-land Take my hand We're off to never never-land Take my hand We're off to never never-land We're off to never never-land

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.