Nigella Lawson

Vallott a sztárséf: "használtam drogot, de nem vagyok függő"

Beismerte múltbeli kábítószerezéseit Nigella Lawson, a világszerte ismert és népszerű tévészakács, azt azonban tagadta, hogy drogfüggő lenne.

2013.12.04 19:23MTI

Nigella Lawson - akinek édesapja, Nigel Lawson a tavasszal elhunyt Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök pénzügyminisztere volt az 1980-as években - a vád tanújaként jelent meg a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeseinek csalási pere folyik.

Az olasz testvérpár, Francesca and Elisabetta Grillos évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolják, hogy a család pénzéből 300 ezer fontot (több mint százmillió forintot) vertek el önös célú luxuskiadásokra. Ügyvédeik szerint ugyanakkor Nigella Lawson személyesen engedte meg nekik a pénzszórást, cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről.

A tévészakács, akit szerdán hallgatott meg a bíróság, tanúvallomásában elmondta: valóban fogyasztott kokaint néhányszor, de ez még akkor történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt. Elmondása szerint férjével hat alkalommal használtak kokaint, de csak azért, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó John Diamond szenvedéseit enyhítsék.

Elmondta azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez - kokainhoz és kannabiszfélékhez - folyamodott, azért, hogy "elviselhetetlen" életét elviselhetőbbé tegye. Saatchit "briliáns, ugyanakkor brutális" emberként jellemezte, és elmondta: mióta megszabadult tőle, teljesen megszabadult a kábítószerektől is. A drogok "hamis barátnak bizonyultak (...) nem volt jó ötlet hozzájuk fordulni" - fogalmazott.

Nigella Lawson és Charles Saatchi házassága nem egészen tíz év után, a nyáron ért véget, világraszóló botrány közepette. A váláshoz vezető botrány júniusban robbant ki, amikor a házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett, és Saatchi a vita hevében torkon ragadta feleségét. A pillanatot lekapta egy lesipuskás fotós, és a képek az egész világsajtót bejárták.

Saatchi ugyan azóta is tagadja, hogy tényleges bántalmazásról lett volna szó - állítja, hogy csak egy "játékos kézmozdulatot" tett, amelynek "egy állókép teljesen helytelen értelmezést adott" -, ám az ügy hatósági eljárásig fajult, és az üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették.

Szerdai tanúvallomásában Nigella Lawson cáfolta, hogy csak "játékos kézmozdulatról" lett volna szó. Elmondta: az incidens előzményeként egy édesanya sétált el mellettük kisgyermekével, és ennek láttán ő megjegyezte férjének, hogy mennyire szeretne majd unokákat. Saatchi váratlan indulattal ezután ragadta torkon, azt kiabálva, hogy "téged senki más ne érdekeljen, csak én" - ecsetelte a történteket a szemmel láthatóan megtört 53 éves tévészakács.

Nigella Lawson azzal vádolta volt férjét, hogy "fűnek-fának hazudozik" az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.