Új sorozattal jelentkezik a konyhatündér

Imádok enni, imádok főzni...- Indul Nigella Lawson sorozata

Új finomságokkal kápráztatja el a Spektrum Televízió nézőit Nigella Lawson - Az elfoglalt szakácsnő, műsorvezető, anya és feleség 13 részes sorozatában olyan fogásokat mutat be nekünk, amelyek expressz gyorsasággal elkészíthetők bármikor, bárhol, bármilyen alkalomra.

2008.02.26 18:00ma.hu

„Imádok enni és imádok főzni, de mint mindenki más, én is szinte mindig rohanok. Így pedig nehéz összeegyeztetni a tennivalókat: gyerekek, munka, család, és még mennyi minden… De ezért nem mondok le egyetlen étkezésről sem. A megoldás: a gyorsaság!” – tartja a világ egyik kedvenc szakácsnője, s új műsorában be is bizonyítja, hogy nem kell lemondani az ízletes, különleges ételekről akkor sem, ha mindössze fél óránk van az elkészítésére.

A legtöbb dolgos ember többnyire olyan fáradtan ér haza egy sűrű hétköznap estéjén, hogy megmozdulni sincs kedve, nemhogy főzni. Pedig egy kellemes vacsora a párunkkal, barátainkkal, vagy csak egyedül a tévé előtt, méltó megkoronázása lehet a napnak.

Nigella ezért olyan recepteket dolgozott ki, melyeket bármelyik este expressz sebességgel készíthetünk el. Egészséges és finom, családi fogás lehet a gyors csibepecsenye izgalmas, wasabi-öntetes salátával. Barátnőinek a szakácsnő gyakran készít ropogós sült kalmárt, fokhagymás majonézzel.

Ezzel mindig nagy sikert arat. Magányos estéit villámgyorsan összeüthető mustáros karajjal teszi kellemesebbé, mely után karamellás croissant-felfújtat falatoz.

Aki Nigellától tanul, akkor sem ijed majd meg, ha többfogásos menüt kell készítenie egy nagyobb társaságnak, expressz sebességgel. A sorozat második részében bemutatott háromfogásos vacsora ugyanis szűk fél óra alatt elkészíthető. Az előétel királyrák fűszeres mártogatóssal, a főétel chorizóval (kolbásszal) sült kagyló és mellé római köményes, sherys csicseriborsó.

A lakoma desszertje egy percek alatt elkészülő, mennyei csokoládéhab. Nigella imád mindent, ami olasz, de leginkább az ételeiket. „Ebben az a legjobb, hogy ahhoz, hogy olaszosat főzzünk, nem kell semmiféle bonyolult trükk és gyorsító eljárás, ugyanis az olasz konyha eleve expressz konyha!” – magyarázza a szakácsnő, majd olyan étkek elkészítésének titkaiba avatja be a nézőt, mint a linguini (tésztaféle) citromos-fokhagymás gombával, a csirke alla cacciatore, melyet legszívesebben családjának készít el, vagy a calabriai báránysült chilivel és olajbogyóval.

Édességként pehelykönnyű, tejszínes Amaretto-habot kínál. Nigella küldetésének érzi, hogy stresszmentessé tegye a főzést, s ezt a küldetést új műsora által be is teljesíti. A gyorsan elkészíthető fogásoknak köszönhetően ezentúl bárki fejvesztett kapkodás nélkül dobhat össze szép, különleges, és ami a legfontosabb, ízletes ételeket - minden esetre.

Premier: március 16. vasárnap 20:10 - Nigella minden esetre 1.: Villámgyors hétköznapok 20:50 - Nigella minden esetre 2.: Versenyfutás az idővel

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.