Nézzünk inkább oroszlánokat

Úgy tűnik Nigella, Ramsay és Jamie mind részesei egy elhízás-összeesküvésnek

Tudósok megállapították, hogy az egészséges táplálkozást hirdető tévés főzőműsorok hatására az emberek sokkal több egészségtelen nassolni valót fogyasztanak.

2012.11.19 21:49Konrád - ma.hu

A kutatók által elkészített tanulmányból kiderült, hogy azok, akik főzőműsorokat néznek a tévében, hajlamosabbak egészségtelen ételeket fogyasztani, mint azok, akik például természetfilmekre kapcsolnak.

Az amerikai pszichológusok 80 felnőtt részvételével végezték el a kísérletet, hogy megállapítsák, milyen hatással van a tévé az ízlelőbimbókra. Az önkéntesek egyik fele főzőműsorokat, a másik fele természetfilmeket nézett.

Mindenki három tálat kapott, amikben csokimázas édesség, sajtfalatok, illetve nyers répa volt. A tálak súlyát a tévé bekapcsolása előtt lemérték. Mikor vége lett a kísérletnek, a New yorki Hobart és William Smith főiskolák kutatói ismét megmérték a tálak súlyát, megállapítandó, hogy mennyi fogyott a különböző rágcsálnivalókból.

Kiderült, hogy a főzőműsort nézők sokkal több csokoládés édességet fogyasztottak, mint a másik csoport tagjai. “A tévénézést gyakran kapcsolják össze a habzsolással és az elhízással. De azt eddig nem vizsgálták, hogy a népszerű, ennivalóval kapcsolatos műsorok milyen hatással vannak az étkezési szokásokra” - áll a kutatók jelentésében.

“Jelentősen több csokoládés édességet fogyasztanak azok, akik ilyen műsorokat néznek” - mondták el a tudósok. Véleményük szerint ezek a friss eredmények segíthetnek az elhízás elleni harcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.