Ebony and ivory...

Íme a bizonyíték: az elefánt is tud zongorázni!

Ebony and ivory - azaz Ébenfa és elefántcsont, szólt egykoron Paul McCartney híres slágere. Most egy kis zöld is keveredett a színek közé, és az elefánt tényleg zongorázni kezdett.

2013.12.02 15:54ma.hu

Vidáman zajlik az élet a thaiföldi Kanchanaburi közelében lévő vadrezervátumban, főleg amikor látogatóba érkezik az elefántok közé Paul Barton zongorista egy kis zöld pianínóval. A jól ismert dallamok nemcsak az emberek hangulatát dobta fel, hanem az elefántok is ihletet kaptak, az első néhány hang után máris megjelent Peter, az elefánt, és elég határozottan jelezte a zenésznek, hogy ő is szót, azazhogy billentyűt kér. Paul megmutatta, hogy mit kell ütögetni, a duett pedig olyan jól sikerült, hogy Peter társa, Soi táncra perdült mellettük.

Fotó: YouTube

Az 52 éves zenész már 1996 óta rendszeresen játszik Thaiföldön az állatoknak, de ez volt az első alkalom, hogy valaki csatlakozott hozzá. Az elefánt reakciója egyébként a gondozók elmondása szerint teljesen spontán volt, úgy tűnik, most érezte alkalmasnak az időt arra, hogy bemutassa a benne rejlő tehetséget. "Néhány elefántnak rendkívüli ritmusérzéke van" - jegyezte meg Barton.

Valamivel később, amikor a ritmusos dallamokról áttért a lírai Let it be című Beatles-klasszikusra, a két elefánt is megnyugodott és határozottan közelebb húzódtak a zongoristához. "Az elefántok pontosan ugyanúgy érzik a szeretetet és a bánatot, ahogyan mi" - mondta. "A zene, ami az emberi érzéseket fejezi ki, gyakran ugyanúgy hat az elefántokra is."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.