Nincs ennél üdítőbb a melegben?!

Döbbenet: mindenki az elefánttrágyás sört akarta!

Szó szerint néhány percig tartott ki az első adag abból a sörkülönlegességből, amelyet egy japán cég kotyvasztott az elefántok emésztőrendszerén áthaladt babkávé felhasználásával.

2013.04.18 17:25ma.hu

A vérbeli sörivóknak már az is elég meredeken hangozhat, hogy a habos italhoz a készítés során némi babkávét kevernek, de valószínűleg még az elszántabbak is kétszer meggondolják a kóstolást, ha megtudják, hogy az a bizonyos babkávé előtte megjárta egy elefánt emésztőrendszerét. Az sem elhanyagolható tényező, hogy mindezek miatt a most piacra dobott sörkülönlegesség ára nem a sarki presszó szintjén mozog, mégis a legelső adag szó szerint percekkel a megjelenés után elfogyott.

Az extra italt a japán Sankt Gallen cég fejlesztette ki, elnevezése pedig - Un Kono Kuro - egy japán szójáték, ami az ürülék kevésbé szalonképes változatát jelenti. Az egyik vállalkozó szellemű sörissza a kóstolás után mégis kifejezetten dicsérte a különleges italt, mondván, ennek egyáltalán nincs meg az a kesernyés utóíze, ami általában a sörféléket jellemzi.

Fotó: freedigitalphotos.net


"Miután legurult az utolsó csepp is, az íz lassan erősödik a torokban és a szájban, mint a lemenő nap utolsó sugarai. A keserűnek és az édesnek ez a kombinációja felfrissített és a fejemben lebegett" - öntötte szavakba az élményt az illető.

A speciális kávébab Thaiföld egyik vidékéről származik, különlegességét pedig valóban az adja, hogy az elefántok megeszik a nyers termést, majd később az emésztőrendszerükön áthaladva és a többi elefánttrágyával együtt távozva kapja meg az egyedi aromáját. Mivel rendkívül nehéz hozzájutni, kilója mintegy 250 ezer forintba kerül, de az is jól tükrözi az értékét, hogy egyetlen adag sörbe mindössze 35 grammnyi kerül ebből a speciális összetevőből.

Érdekes módon a Sankt Gallen sörgyár úgy jellemezte az új sörét, mint "vaskosan csokoládés", holott csokit egyáltalán nem tartalmaz. Egy biztos: csapolt italként semmiképp nem tervezik a forgalmazását - adta hírül a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.