Érzéketlen üzenet az iskolából

"Kedves Szülő, a gyerek koszos és büdös..."

Nemcsak meglepő, de kifejezetten érzéketlennek tűnő üzenetet kaptak a szülők egy olyan óvoda egyik nevelőjétől, ahol a gyerekek 30%-ának családja a szegénységi küszöb alatt él.

2013.11.25 13:22ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Több együttérzést és megértést követelnek a szülők egy meg nem nevezett tanártól, aki azzal vetette el a sulykot, hogy egy levelet küldött az osztályába járó gyerekek szüleinek, miszerint "néhányan" az óvodai előkészítőbe járó 3-4 éves gyerekek közül "büdösek és koszosak". A New York-i Buffalo körzetben lévő intézmény ovisai és kisiskolásai igaz, hogy nem a felső tízezerből kerülnek ki, sőt, 30%-uk hivatalosan is a szegénységi küszöb alatt él, ám épp ezért tartja több szülő is kifejezetten sértőnek az üzenetet, amit még a legkisebbek is úgy értelmeztek, hogy a tanító bácsi (ott az ovisokkal is tanítók foglalkoznak - a szerk.) büdösnek találja őket.

A tanár az üzenetben azt is megfogalmazta, hogy az ápolatlan külső miatt több gyerekkel szemben nehezére esik az érintés, ezzel viszont a szülők szerint a nem piszkos gyerekeknek is önkéntelenül az elutasítás példáját mutatja. "Azt tanítja a gyerekeknek, hogyan kell kirekeszteni a többieket" - panaszkodott a Kimberly Wells nevű anyuka. "Megtehette volna, hogy az érintett szülőket felhívja telefonon, vagy megbeszél egy találkozót az iskolában, ahol szemtől szemben mondja el [a problémát]" - tette hozzá a nő.

A pedagógus az igazgató engedélye nélkül küldte el a levelet, ám ennek ellenére egyelőre az óvoda nem tervezi megbüntetni őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.