Erre rámehet az üdítős cég?

"Bocs, vicc volt" - Vudubabával támadt Ronaldóra a Pepsi

Forrnak az indulatok a Pepsi legutóbbi plakátsorozata miatt, amely az egyik legnagyobb közösségi oldalon jelent meg, a képeken Cristiano Ronaldo vudubabája látható a sínekre kötözve vagy épp tűkkel teleszurkálva.

2013.11.21 08:35ma.hu

Sajnálatát fejezte ki és bocsánatot kért Ronaldótól a Pepsi, miután az egyik termékének svédországi reklámján egy portugál mezbe öltöztetett, 7-es számot viselő focistababát tettek megkötözött kézzel egy vasúti sínre, fölötte pedig az "átszáguldunk Portugálián" felirat olvasható. A 7-es számú mezt a portugál nemzeti válogatottban Cristiano Ronaldo viseli, a plakát pedig épp azon a napon jelent meg, amikor Ronaldo részvételével lezajlott a világbajnoki selejtező és ahol a futballcsillag góljával a portugálok 3:2-re megverték a svédeket - megszerezve ezzel a brazil vébére jutás jogát.

Fotó: Pepsi

Az üdítőgyártó "őszinte és mély" elnézést kért a focistától, de nemcsak a sínre fektetett vudubaba miatt, hanem azért is, mert egy másik fotón ugyanez a baba összezúzott fejjel látható, egy dobozos Pepsi volt a bűnös, egy harmadikon pedig a klasszikus, tűkkel teleszurkált baba hever. A portugál futballrajongók máris teljes bojkottal fenyegetnek, és kérdés, hogy az országon kívül milyen megítélést kap a cég ezen akciója.

Az üdítőóriás egyébként nem véletlenül pécézte ki épp Ronaldót: a nagy rivális, Leo Messi szponzoraként jó mókának tűnt épp a fő ellenfelet "támadni". Csak nem kellett volna ennyire túllőni a célon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.