Nincs törvény a szadista férfi elítélésére

Megrázó videó: mikróban "melegítette" a macskáját

Megrázó videóval dicsekszik egy libanoni férfi és cimborája, igaz, az első felháborodási hullám hatására a felvételt eltávolították a saját Facebook-oldalukról, de addigra már többen is megosztották.

2013.11.12 12:54ma.hu

FIGYELEM, FELKAVARÓ TARTALOM!

A Facebook-oldalára töltötte fel a libanoni Mohammad Jallad azt a videót, amelyen barátja látható, a szadista fiatalember kétszer is beletuszkolta a macskáját a mikrohullámú sütőbe, bár a szerencsétlen cica másodjára már tudta, mi vár rá, így megpróbált kiszabadulni, de a gazdája erejével szemben tehetetlennek bizonyult, és másodszor is ki kellett állnia a kegyetlen kínokat. Csak a szerencséjének köszönheti, hogy életben maradt, bár jól látható, hogy megviselte őt a kegyetlenség, arról pedig elképzelésünk sincs, hogy milyen belső sérüléseket szenvedett az a néhány másodperc alatt, amíg elevenen készültek megsütni őt.

"Itt látható a bűnöző Hassan Hammoud, aki bebörtönöz egy macskát a mikróba és felmelegíti" - röhög a videózó jóbarát, a közösségi oldal közönsége azonban kevésbé tartotta viccesnek az esetet.



"Javaslom a libanoni rendőrségnek, hogy tartóztassák le Mohammad Jalladot és Hassan Hammoudot" - írta az egyik kommentelő, egy másik pedig azt írja: "Libanon fiatal bűnözőket nevel, azonnali gyógykezelésre lenne szüksége!" Az Egyesült Arab Emírségekben alapított Cloud Pet Hotel nevű állatvédő szervezet alapítója, Afra Al Dhaheri arra figyelmeztet, hogy a sorozatgyilkosok általában állatok kínzásával kezdik "pályafutásukat".

Libanonban azonban jelenleg semmilyen törvény nincs, amely alapján ezt a két férfit el lehetne ítélni, arrafelé nem ismert az állatkínzás fogalma a bűncselekmények között. "Törvényekre van szükség, hogy az efféle bűncselekményeket el lehessen ítélni. Az emberek azt hiszik, hogy ez vicces és azért csinálnak ilyeneket, mert ezzel figyelmet kapnak. Mi történik a világgal?" - tette fel a kérdést Dhaheri.

Nem sokkal később egy újabb videó is felkerült a világhálóra, amelyben Hammoud bocsánatot kér mindenkitől a macskakínzásért - ám ez nem változtat azon a tényen, hogy az állattal mit művelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.