Egyszerű, de nagyszerű

Ferenc pápa újabb fotóval nyűgözte le a népet

Piros bohócorral bohóckodott egy újdonsült pár mellett a népszerű egyházfő, aki a héten már megcsókolt és megáldott egy daganatoktól eltorzult hívőt.

2013.11.09 11:45ma.hu
Fotó: Giuseppe Felici

A világ 1,2 milliárd katolikusainak vezetője még szerdán kapta magára a piros orrot és bohóckodott a Vatikánban egy friss házaspár mellett.

Az argentin születésű pápa közös képen is szerepel a fiatal párral, akik karitatív tevékenységük keretében beteg gyerekek arcára igyekeznek mosolyt csalni azáltal, hogy bohócnak öltöznek és jó kedvet csinálnak.

A vidám pillanatot nem sokkal azt követően csípték el, hogy a katolikus egyházfő egy eltorzult külsejű hívőt csókolt és áldott meg a Szent Péter téren.

Pápává választásának nyolcadik havában a 76 éves egyházi méltóság már hatalmas népszerűségnek örvend, többek között alázatossága illetve egyszerű élete miatt, köszönhetően jezsuita gyökereinek. Nem költözött be fényűző rezidenciájára sem, és saját maga viszi a csomagjait is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.