Potom összeg, csak 21,7 millióba kerül

Imádja a kutyáját? Klónoztasson másikat belőle!

Akinek volt már valaha kedvenc kutyája, de a természet rendje szerint nem élt örökké, az jól tudja, milyen érzés elveszíteni egy már-már családtagként szeretett ebet. Nekik ad reményt egy új "ajánlat".

2013.10.24 12:28ma.hu

Ha gyászolt már kutyát úgy, mint ahogy családtagot szokás gyászolni, akkor minden bizonnyal örömmel fogadja azt a hírt, hogy néhány dél-koreai tudós kifejlesztett egy olyan eljárást, amellyel ígéretük szerint újra elő tudják állítani az eredeti házikedvenc pontos mását. Mindössze egyetlen apróságra kell odafigyelni: a "legjobb barát" megfelelő sejtjeit még annak életében kell levetetni, utólag már késő bánat.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az eljárás költsége alig 21,7 millió forintnak megfelelő összeget kóstál, ami miatt aligha kell attól tartaniuk a tudósoknak, hogy hirtelen tömegek fogják őket megrohamozni, bár most egy szerencsés angol kutyatulajdonos abban a különleges kegyben részesülhet, hogy egy verseny győzteseként ingyen elvégzik a kutyamásolást. "Bármilyen fajtájú, méretű vagy alakú kutyát képesek vagyunk klónozni" - mondta a versenyt szervező cég igazgatója.

A szakértők a szerencsés eb bőre alól mikroszkopikus sejteket vesznek, ezekből állítják elő a meglévő kutya embrionális másolatát, ehhez két hónapra van szükség, utána pedig egy tetsőleges időpontban aktiválni lehet az embriót, amelyből egyszercsak "elkészül" a régi kutya. A Sooam Biotech munkatársai azt állítják, hogy szerte a világon már legalább 400 esetben sikeresen klónoztak kutyákat - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.