Szabadítsátok ki a medvét!

Vigyázat, reggelre éhes medvévé változik az autóban hagyott étel!

A rendőrség azt tanácsolja, hogy mindenki zárja be autóját, különben reggelre jó nagy (és barna) meglepetés érheti...

2013.10.18 15:18ma.hu

A kaliforniai városka, Truckee lakóit jó nagy és barna meglepetés érheti, ha nem zárják be éjjelre az autóikat. Az éhes medvék ugyanis élelem után kutatva bejutnak a parkoló autókba, ám gyakran ez kifelé már nem megy…

Több esetet regisztráltak már a rendőrök néhány hét alatt, ezért a medvevédőkkel együtt azt tanácsolják a helyieknek, hogy ha van sötétítő az autóüvegeken, akkor azt húzzák le, zárják minden ajtaját a járműveknek, továbbá ne hagyjanak élelmet az autókban, pláne olyat, aminek erős illata van.

Az éhes mackók ugyanis kiszagolják, miután a nyári szárazság miatt alig van élelem az erdőben. Szerencsére, emberre még nem támadtak, de az autókban okozott kár igen jelentős.

Ráadásul, az egyik medvét egy rendőr tudta csak kiszabadítani, úgy, hogy bezúzta az autó üvegét, míg több esetben maguk a tulajdonosok kénytelenek kiengedni a már nem csak éhes, hanem viszonylag dühös mackókat.

Az egyik szemtanú arra lett figyelmes, hogy az autója villogott, a fényszórók fel-le kapcsolódtak. Elsőre ledermedt, hiszen a thriller filmek is így kezdődnek, odalopózott az autójához, mikor egy hatalmas lény felé fordult. Döbbenete akkor sem múlt el, mikor felismerte, hogy csak egy medve van az autójában. "Nem hittem a szememnek" - mondta Scott Williamson, helyi lakos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.