Örömben az üröm

Elhúzódott a válás: feleznie kell a lottónyereményét exnejével

Osztoznia kell lottónyereményén volt feleségével egy német férfinak, hivatalosan ugyanis még nem váltak el, amikor a férj megütötte a főnyereményt.

2013.10.16 20:18MTI

A férfit 242 ezer 500 euró ( mintegy 73 millió forint) kifizetésére kötelezte egy berlini bíróság a hosszadalmas eljárásban. Az ügy érdekessége, hogy a házaspár már nyolc éve külön élt, sőt a férjnek új élettársa is volt 2008-ban, amikor majdnem 1 millió eurót nyert a szerencsejátékon, de a válást csak 2009-ben mondták ki.

A volt feleség keresetében azzal érvelt, hogy hivatalosan még a nyertes férfi házastársa volt 2008-ban és a nyeremény felére tartott igényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.