Nem élet ez így nekik?

Egy korábbi lottónyertes üzeni a mostaninak: menekülj, amíg lehet!

Szeretnék feleségével visszakapni régi életüket, amikor még a csekkek álltak sorban a kredencen, és nem a szomszédok, rokonok, ismerősök, ismeretlenek a kapu előtt. Idejük sincs élvezni a milliókkal járó szabadságot, mert állandóan csörög a telefonjuk.

2013.09.25 18:54ma.hu

Amerikában is kisorsolták a rekordnyereményt a múlt héten, ahogy nálunk is: a nyertes több mint 3 milliárd forintot kap.

“Wild” Willie Seeley (Manahawkin, New Jersey), korábbi főnyeremény-tulajdonos csupán annyit üzent a 400 millió dollár boldog tulajdonosának: fuss! "Csak tűnj el, amíg lehet!" - beszélt belőle a nyertesek bölcsessége.

Miután Seeley és 15 munkatársa megnyerték a korábbi, 450 millió dolláros rekordnyereményt, azt mondta: "Nagyon-nagyon boldogok vagyunk". Másnap már ott voltak a tévében, és sorra adták az interjúkat. A férfi megfogadta, hogy pecázni és vadászni fog, és csak is azt csinálja majd, amihez kedve van. Mosolygó felesége is repdesett a boldogságtól: "azt csinálhatjuk, amit csak akarunk".

Mára azonban, hogy megérezhették a határtalan szabadság ízét, sokkal inkább megbánást látni rajtuk. Az első tévészereplésük óta rivaldafénybe kerültek, egyre kevésbé tűnnek nagyon-nagyon boldognak. "Mostanában már azt kívánom, bár újra kéthetente kapnánk fizetést". A nyeremény miatt ugyanis teljesen meg kellett változtatniuk azt, ahogyan éltek, "de erre egyáltalán nem volt szükségünk, jól megvoltunk akkor" - mondta.

Felesége odáig jutott, hogy a nyereményt már-már átoknak nevezi, de a pénz visszafizetésére persze nem szánták el magukat. Noha a szerencsejáték szóvívő szerint az ilyen hatalmas nyeremények egy életre megváltoztatják az emberek életét, az ő példájuk nem egészen pozitív képet mutat. A megnyert 450 millió dollárból adózni kellett, majd ezt osztották szét, így négymillió jutott fejenként. "Ez a mai gazdasági helyzetben nem rossz összeg" - mondta a férfi.

Olyannyira nem, hogy otthagyták állásukat, készpénzre vettek autót, kifizették a  jelzálog-hitelüket, kicsinosították a házukat, és alaposan felszerelték. Az egyik gyereknek házat vettek, a másik diplomához jutott. A férfi apja rákos, így lehetősége volt a kemoterápiát fizetni, és látta, hogyan nyeri vissza apja az erejét. "Minden nap jót teszek, csak nem szeretek dicsekedni ezzel."

Valóra váltotta álmát is: vett egy nyaralót, fél órára az otthonuktól, ahol tud pecázni és vadászni. De egyre többen jelentek meg az udvarban, rég nem látott rokonok, kunyerálók, valóságshow-producerek, mígnem az egyikre végül ráfogta fegyverét. De ez sem segített, folyamatosan csörög a telefonjuk.

"Nem hogy pénzért, semmiért sem! Már csak az kéne, hogy egy kamera kövessen éjjel-nappal, akkor, amikor végre megtehetném, hogy pecázzak és vadásszak egész nap?" - fakadt ki.

Mielőtt nyertek, feleségével néha-néha megcsúsztak a számlákkal, de legalább önmaguk lehettek, megnézhették kedvenc sorozatukat, sörözhettek a barátaikkal. Most sörétes puskával járkálnak, ezzel védik magukat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.