A szülők folyamatosan ellenőrizték a gyereket

Bonyolódik az öngyilkossági ügy: meghackelték a letartóztatott tini Facebookját?

Újabb fordulatot vett a 12 éves lány halála körül kirobbant botrány, az egyik gyanúsított szülei szerint lányuk nem csinált semmit, ugyanis folyamatosan ellenőrizték őt.

2013.10.16 18:15ma.hu

Az előállított 14 éves édesanyja és édesapja szerint valaki feltörte lányuk Facebook-fiókját, mivel ők napi szinten ellenőrizték a tini online aktivitását és nyomát sem látták annak, hogy gyötörte volna Rebecca Sedwicket.

A tartós üldözés általi zaklatással vádolt 14 éves lány megdöbbent szülei szerint gyermekük "szeretnivaló" és "gondoskodó" lány, aki minden volt, csak nem zsarnok. Hét gyermek szüleiként büszkék arra, hogy milyen nagy mértékben részei csemetéik életének.

Az áldozat, Rebecca - ez a kép állt a koporsója mellett a gyászszertartáson

"Minden alkalommal ellenőriztem a Facebookját, ha bejelentkezett" - mondta a gyanúsított édesanyja. "Ha olyat láttunk, ami nem volt helyes, felhívtuk rá a figyelmét és azonnal véget vetettünk a dolognak" - tette hozzá az apuka.

A szülők nem csak a közösségi oldalakon követték figyelemmel gyermekük aktivitását, de a mobiltelefonját is ellenőrizték. Most képtelenek feldolgozni, milyen gonosz képet festett le Grady Judd, Polk város sheriffje a lányukról.

Miután a 14 éves gyanúsított annyit írt a Facebookon: "Igen, gyötörtem Rebeccát és öngyilkos is lett, de IDGAF? " (Az IDGAF egy mozaikszó, I don't give a fuck kezdőbetűiből áll, akkor használják, ha valakit nem érdekel valami - a szerk.), Judd úgy döntött, előállítja a tizenévest és annak barátnőjét, mert attól tartott, a lányok mást is célpontnak szemelhetnek ki.

A vádirat szerint a két őrizetes módszeresen gyötörte a 12 éves kislányt, míg az szeptember kilencedikén levetette magát a régi cementgyár egyik tornyáról. A sheriff szerint az iskolások egy nagyobb csoportja vett részt Rebecca életének pokollá tételében, ezért elképzelhető, hogy további előállításokra is sor kerül.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.