Két órát várt az orvosi ellátásra

Sokkoló: a kórház füvén szülte meg a gyerekét

Elmondása szerint két órán keresztül hiába várt orvosra, de még a technikai személyzettől sem kapott segítséget, ezért végül a kórház előtti park füvén guggolva szülte meg gyermekét egy nő.

2013.10.09 16:12ma.hu

Sokkoló fotó jelent meg egy mexikói újság címlapján: egy nő eltorzult arccal félig térdelve, félig guggolva támaszkodik az egyik kezével a fűben, másik kezével pedig megemeli a szoknyáját, amely alatt egy újszülött látható, még magzatmázasan, a köldökzsinórral együtt. A nőt Irma López Aureliónak hívják, 28 éves, és épp a harmadik gyermekét hozta a világra, amikor lefényképezték őt a kórház udvarán.

Az immár háromszoros anyává lett nő azt állítja, több mint két órán keresztül várt arra a mexikói Oaxaca kórházának szülészetén, hogy felvegyék őt az osztályra, de nem kapott ágyat, a kisbabája pedig nem kérdezte, hogy jöhet-e már, a szülés pillanatok alatt lezajlott, a nő az udvaron hozta világra a kisfiút.

Fotó: YouTube

Az intézmény tájékoztatása szerint az esetet egy kínos félreértés okozta, ők ugyanis állítólag mondták a nőnek, hogy várjon kint, míg a személyzet felkészül az ő elhelyezésére, de mire kimentek volna érte, a nőt már nem találták. Nem véletlenül: addigra féltérdre ereszkedve megszülte gyermekét. A félreértést a hivatalos verzió szerint az okozta, hogy Irma López nem beszélte elég jól a spanyol nyelvet. A képet egyébként egy közelben lakó ember készítette, aki a nő sikolyaira figyelt fel.

Az eset még a múlt héten történt, utólag a kismamát és fiát bevitték az egészségügyi központba és megkapták a szükséges orvosi ellátást - számolt be a New York Daily News című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.