Csak a feje hiányzott a parazita ikertestvérnek

Saját ikertestvérét "szülte meg" a kisfiú

Amikor a normálishoz képest kétharmadával megduzzadt a kétéves kisfiú gyomra, szülei megrémültek és azonnal orvoshoz rohantak vele, döbbenetük pedig csak fokozódott, mikor kiderült: a gyermek "terhes".

2013.10.02 12:47ma.hu

20 centiméteresre nőtt, volt gerince és kifejlődött végtagjai, beleértve az ujjakat is, épp csak a feje hiányzott annak a magzatnak, aki parazitaként növekedett a most két éves ikertestvére gyomrában. A szülőknek csak az tűnt fel, hogy a kis Xiao Feng hasa egyre duzzadtabb és fájdalmasabb, végül a kórházban kötöttek ki, ott pedig a vizsgálatok eredményét látva még az orvosok is alig akartak hinni a szemüknek.

Az eset azért fordulhatott elő, mert valószínűleg a kisfiú még magzati korban "felszívta" a fejletlen másik magzatot, az pedig korcsként tovább növekedett az időközben megszületett kisfiú testében. Az orvosok szerint a parazita akár akkorára is megnőhetett volna, ha nem kerül időben orvoshoz Xiao Feng, hogy komoly légzési nehézségeket okozhatott volna neki.

A parazita iker a sziámi ikrek egy igen speciális formája, amikor a petesejt nem válik szét teljesen, hanem az egyik fél beleolvad a másik fejlődő testbe. 2012-ben egy 3 éves kisfiú testéből operálták ki Peruban a saját ikertestvérét, négy évvel korábban pedig Görögországban került sor hasonló műtétre, akkor egy 9 éves lány szervezetében fedezték fel a két hüvelyknyi embriót. Orvosi szempontból a parazita ikrek eltávolítása könnyebb, mint a sziámi ikrek szétválasztása - jegyezte meg a Daily Mirror című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.