Súlyos hibák a repülőtéri ellenőrzésnél

Jegy nélkül, egyedül repült a 9 éves gyerek a tengerentúlra

Súlyos hibákat fedeztek fel a repülőtéri ellenőrzés folyamatában, miután kiderült, hogy egy 9 éves kisfiú a biztonsági szolgálatokat kijátszva, jegy nélkül jutott fel egy tengerentúli járatra.

2013.10.07 09:37ma.hu

Kijátszotta a biztonsági szolgálatot és a beszállást ellenőrző személyzetet egy 9 éves kisfiú a minneapolisi St. Paul Nemzetközi Repülőtéren, és jegy nélkül szállt fel a Delta légitársaság Las Vegasba induló járatára, csak ott lett gyanús a gyermek a személyzetnek, ekkor kezdtek alaposabban utánanézni, mi történt és hogyan került a kisfiú majdnem 2700 kilométerrel odébb.

Fotó: freedigitalphotos.net

A gyermek még múlt csütörtökön valamivel délelőtt fél 11 után jelent meg a minneapolisi repülőtéren, ahol átvizsgálta őt a biztonsági szolgálat, de ennek dacára sikerült jegy nélkül feljutnia a 11.15-kor induló gépre. A Delta és a Repülőtéri Biztonsági Szolgálat egymástól függetlenül vizsgálatot indított, a gyermeket pedig átadták a Las Vegas-i gyermekvédelmi szolgálatnak, a hírek szerint vissza akarták küldeni őt Minneapolisba, de Patrick Hogan, a biztonsági szolgálat szóvivője egy szombati nyilatkozatban azt mondta, egyelőre nincs tudomása róla, hogy ez megtörtént volna már.

A repülőtér biztonsági kameráinak felvételeit visszanézve az is kiderült, hogy a gyerek már szerdán felbukkant a repülőtér területén: előbb felkapott egy őrizetlenül álló hátizsákot, majd azzal besétált a biztonsági ellenőrző pontokon kívül álló étterembe és rendelt egy ebédet. Miután bekebelezte, azt mondta, kiszalad a mosdóba, a táskát pedig ott hagyta az asztalnál, de többé nem tért vissza fizetni. A hátizsák jogos tulajdonosa később visszakapta a csomagját - mondta el Patrick Hogan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.