A fogkefe is a keze ügyében volt

Késésben lehetett: borotválkozott gyorshajtás közben

Láttunk már nem egy cifra dolgot, amit a bohó sofőrök vezetés közben követtek el, de egy nemrégiben fülön csípett kamionvezető sokakon túltett: a sebességet túllépve fogat mosott és borotválkozott.

2013.10.02 09:06ma.hu

Nem unatkoznak a brit közúti rendőrök, a múlt hónapban öt nap alatt olyan lista gyűlt össze a nyilvántartásban az extrém szabályszegésekről, hogy az másutt egy egész évre is elég lenne. A legdurvább az a tehergépkocsi-vezető volt, akit úgy kaptak el az autópályán gyorshajtás közben, hogy az egyik kezével épp a fogát mosta, a másikban pedig egy flakon vizet és egy borotvát tartott. A rendőrök a szeptember 23. és 27. közti időszakban tapasztalt kihágásokat gyűjtötték össze, összesen 5 autópályát figyeltek Hampshire-ben és a Temze völgyében.

Nem a borotválkozó-fogmosó gyorshajtó volt az egyetlen kirívó eset, egy nőt akkor kapcsoltak le a járőrök, amikor a mobilján épp a Facebookot olvasgatta és a másik kezével egy laptopot tartott - hogy eközben mivel vezetett, arra nem tért ki a rendőrségi jelentés. Összesen 198 járműnél találtak szabálytalanságot, némelyiknél többet is, így a bűncselekmények száma a vizsgált napok alatt 227-re rúgott - számolt be a Daily Mirror című lap. A legtöbben a szokásos mobilozási tilalmat szegték meg, 126 sofőr - köztük 25 tehergépkocsi-vezető - kihangosító nélkül telefonált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.